Švédska módna značka H&M oblečie celú rodinu

Len málokto by nepoznal svetoznámu odevnú značku H&M, ktorej móda je skrátka neprehliadnuteľná. Nie každý však tuší, akú pestrú a bohatú históriu má táto značka za sebou. Okrem módy ponúka tiež vlastné kozmetické výrobky a obuv. Na jednotlivých kolekciách pracuje viac než 100 návrhárov. H&M vás inšpiruje, motivuje a nadchne.

Ako to všetko začalo

Značku založil Švéd Erling Persson pod menom Hennes v roku 1947. Inšpiráciu hľadal v Spojených štátoch a jeho hlavným cieľom bolo vytvoriť veľký obchodný reťazec, ktorý bude dosahovať vysoký obrat za priaznivé ceny. Spočiatku sa zameral iba na dámske oblečenie. Úspech nedal na seba dlho čakať a a čoskoro vznikla sieť obchodov po celom Švédsku. 

V 60. rokoch minulého storočia expandovala táto značka aj do Nórska a Dánska. Neskôr rozšíril Erling sortiment aj o pánsku módu, pretože zakúpil značku Mauritz, ktorá sa špecializovala na lovecké vybavenie a oblečenie. A práve takto vznikol súčasný názov spoločnosti: Hennes &Mauritz alebo H&M. Koncepcia značky prešla postupne na pánske a športové oblečenie, pretože neformálne a ležérne modely mali veľký úspech.

Odtiaľ bol iba krôčik k detskému oblečeniu a k doplnkom. Dnes ponúka táto značka ucelený sortiment dámskeho, pánskeho aj detského oblečenia, ktoré vyniká nadčasovosťou.  Značka dodnes čerpá zo svojej dlhoročnej tradície.

Nechajte sa inšpirovať

Hoci ide o švédskou značku, stala sa obľúbenou po celom svete. Preto móda H&M nechýba ani v našom sortimente. Na svoje si tu prídu ženy, muži aj deti. Detské oblečenie je rozdelené podľa veku a pohlavia. Pre značku H&M vytvorili špeciálne kolekcie napríklad Stela McCartney, Viktor&Rolf, Madonna alebo Karl Lagerfeld.

Obľúbili ste si módu H&M, ale nechcete utrácať za nové? Vsaďte si na nosené oblečenie pre deti aj dospelých. Značková móda nemusí byť drahá, keď viete ako na to. Najväčšou prednosťou tejto značky je kombinácia štýlu a kvality. Zákazníci oceňujú nie len pestrý výber jednotlivých kusov oblečenia, ale aj výber farebných kombinácií a veľkostí. H&M presadzuje módu pre každého bez ohľadu na vek a pohlavie. Nie je div, že produkty tejto značky si získali veľkú obľubu aj na Slovensku.