Toto majú deti na tričkách najradšej

Animované filmy majú radi ako deti, tak aj dospelí. Niet teda divu, že aj oni občas privítajú módnu vlnu s najobľúbenejšou postavičkou.

Deti ale na módu nehľadia. Budú pokojne nosiť mikinu s Elzou z Ľadového kráľovstva až do roztrhania. To nás zaujalo, a tak sme si urobili takú malú štatistiku najpredávanejších detských motívov.

Nesmrteľný Disney
Jeho animované filmy ľudia zbožňujú už od roku 1923, kedy začal s kreslenými groteskami. Veľkým prelomom bola Snehulienka a sedem trpaslíkov a myšiak Mickey. Od tej doby sa tieto postavičky a obrázky ďalších Disney princezien objavujú na oblečení detí a dospelých z celého sveta.
Podľa svetových štatistík je práve myšiak Mickey a jeho partnerka Minnie najčastejšie používanou postavičkou na oblečení. Môže za to samozrejme aj skvelý marketingový a PR tím, ktorý vie, ako tieto motívy dostať na oblečenie celebrít. A akonáhle sa objaví napríklad niekto zo slávneho klanu Kardashianových s tričkom alebo kabelkou s kamienkami, ktoré tvoria rozosmiatu tvár jedného z dvojice animovaných myšiakov, sú veľké predaje zaručené.


Blesk McQueen
Malí chlapci nemali dlho ku komu vzhliadať. Hrali sa na vojakov, zbierali kartičky športovcov, ale pravý boom prišiel až s Toy Story. Po tomto filme sa pridali ďalšie postavičky a teraz už niekoľko rokov víťazí Blesk McQueen z animáku Autá. A ako sme zistili, úplne najlepšie kombinácia je uterák, obliečky, pyžamko a mikinka. To ocení každý chlapec.


Ľadová Elza
Na ňu nemôžeme zabudnúť. A vlastne nielen na ňu. Okrem Elzy deti alebo skôr dievčatká milujú aj Annu a Olafa. Ukazujú to nielen obrovské predaje oblečenia, školských pomôcok, zošitov a písacích potrieb s ich portrétmi, ale tiež veľké množstvo užívateľov hernej aplikácie Ľadové kráľovstvo, ktorá sa dá stiahnuť do telefóna alebo tabletu. Je to tzv. Match three - teda spájanie 3 rovnakých motívov.


Kitty navždy
Hello Kitty vytvorila japonská výtvarníčka Juko Šimizu a trvalo niekoľko rokov, kým sa kreslená mačička dostala do Ameriky. A ešte o niečo dlhšie, než sa z nej mohli potešiť aj deti v Európe. Aj keď už je to viac ako desať rokov, čo spadla z vrcholu rebríčka obľúbenosti, stále má svojich verných fanúšikov.

Keď sa spýtate detí, za akú postavičku by chceli na karneval, väčšina z nich odpovie, že za Mimoňov. Žltí nezbedníci svojím vzhľadom málinko pripomínajú rodinu Simpsonovcov, ale tu táto podobnosť končí. Veľmi obľúbené sú tiež príbehy mašinky Toma a tučniakov z Madagaskaru.

Z českých rozprávkových postáv už mnoho rokov vedie Krtko, ktorého osud je v budúcnosti trochu neistý, vzhľadom k právam na jeho užívanie. Ale necháme sa prekvapiť.

A aké postavičky teraz frčia u vás?